Home Stalling Reiniging Onderhoud Voorwaarden Contact

Bij erma recreatie..

Kunt u ook terecht voor een APK of onderhoudsbeurt, een vakantiecheck of een onderstelbeurt voor uw camper/caravan of vouwwagen. Tevens voeren wij vochtmetingen uit en bouwen we alle accessoires op.


BOVAG_Onderstelbeurt

Onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurt: € 125,-

U zorgt voor goed onderhoud aan uw camper, caravan of vouwwagen, door minimaal eens in de twee jaar te kiezen voor de BOVAG onderhoudsbeurt.

Tijdens deze beurt controleren speciaal opgeleide keurmeesters uw kampeermiddel. Ze bekijken onder andere het chassis, de opbouw, gas/elektra en vocht.

Het belang van de juiste bandenspanning van uw camper, caravan of vouwwagen is eigenlijk hetzelfde als bij een auto. Banden met de goede spanning remmen beter, verkleinen de kans op slingeren, slijten minder snel en rijden zuiniger.

Om lid te kunnen worden moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen.

BOVAG_Onderstelbeurt

Bovag onderstelbeurt

Bovag onderstelbeurt: € 100,-

De BOVAG Onderstelbeurt kun je vergelijken met een ?kleine beurt? voor de auto.

Om lid te kunnen worden moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door
regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen.

APK_keuring_auto_camper_caravan

APK: de periodieke keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, ?n het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na ??n of twee jaar. De APK-brochure en een tabel van de APK-frequentie vindt u onder de hoofdgroep documenten.

Zware bedrijfsauto?s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

vakantiecheck

Zomer-/ wintercheck

Zomer-/ wintercheck: € 60,-


Gaat u dit jaar met de auto, motor, camper, caravan of vouwwagen op vakantie? Een plezierige en veilige vakantiereis begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Niets is zo vervelend als pech in het buitenland.
Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de pechgevallen tijdens de vakantiereis voorkomen had kunnen worden door een goede voorbereiding. Daarom hieronder een aantal tips om zorgeloos aan de vakantiereis te beginnen.

Auto en motor
Tijdens een vakantierit krijgt de auto het zwaar te verduren. Ga maar na: de kofferbak vol, het hele gezin aan boord, caravan aan de haak en dan ook nog de bergen in. Banden, koeling, accu en remmen moeten in topconditie zijn, want pech in het buitenland wil niemand. Met een goed onderhouden auto hoeft de vakantiereis echter geen enkel probleem te zijn: met de nodige voorbereiding de reis naar de vakantiebestemming al een belevenis op zich.

Laat camper, caravan, vouwwagen of auto in ieder geval voor de vakantie controleren door een BOVAG-bedrijf. Alle belangrijke technische zaken, zoals de remmen, worden tijdens zo?n Vakantiecheck gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Controleer zelf tijdens de reis, bijvoorbeeld bij een tankstop, een keer extra de bandenspanning en de verlichting. En houd goed de controlelampjes en ?metertjes op het dashboard in de gaten: een oververhitte motor bijvoorbeeld kan veel schade veroorzaken.

Caravan, camper, aanhanger en vouwwagen
Ook de betrouwbaarheid van de aanhanger valt of staat met goed onderhoud. Een band kan nog ruim voldoende profiel hebben, maar als er droogtescheurtjes in de zijkant van de band zitten door ouderdom of lang stilstaan, is het risico van een klapband onderweg groot.
Ook de gasslang voor het kooktoestel heeft een beperkte levensduur. Een verdroogde slang kan gaan lekken met alle gevolgen van dien. Een gasslang kost een tientje en het vervangen is een paar minuten werk.
BOVAG Caravan-, aanhangwagen- en camperbedrijven voeren graag voor u de Vakantiecheck uit, waarbij er extra gelet wordt op betrouwbaarheid onderweg en veiligheid tijdens het kamperen.

Vochtmetingen

Vochtigmeting

Vochtmeting: € 41,65

In een camper zit veel hout verwerkt, dus is het beter om het vocht buiten de deur te houden. Er zijn heel wat plaatsen waar vocht naar binnen kan dringen. Hierbij valt te denken aan;

- de koppeling tussen wanden en vloer,
- de dakrail,
- het fietsenrek,
- de raamrubbers,
- het dakluik,
- allerlei dakdoorvoeren.

Sommige fabrikanten brengen de dakplaat 'overlappend' aan. Dat wil zeggen dat het dak als een hoed over de wanden valt, wat de kans op lekkage klein maakt. Voor afdichting wordt als het goed is een geschikte kit gebruikt. Na verloop van tijd kan die kitlaag echter uitdrogen, waardoor de afdichting in gevaar komt. Als gevolg van schokken en trillen tijdens het rijden, krijgt een kitlaag het zwaar te verduren. Bij kit die op het dak wordt gebruikt, speelt zonlicht een rol. Ook raam en deurrubbers worden bros en gaan barsten. Om zelf te controleren of de kitlaag nog goed afdicht, moeten bijvoorbeeld afdeklijsten worden gedemonteerd.

Het is belangrijk om goed op te letten. Een muffe lucht of schimmelvorming wijst op binnengedrongen vocht. Wanneer je op de binnenwand vochtkringen ziet ontstaan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Voelt een wand zacht en zelfs sponsachtig, aan dan moeten er acute maatregelen worden genomen.


Vochtmeter
Een betrouwbare controlemethode is die met behulp van een vochtmeter. Veel dealers beschikken over zo'n apparaat. De meter wordt tegen de binnenwand van de camper gedrukt, waarna een waarde is af te lezen. Door de meter over de wand te schuiven is de plaats van een lekkage meestal op te sporen. De meter zegt overigens alleen iets over vochtconcentratie, niet over de al aangerichte schade. Daarvoor moet meestal eerst de beplating worden losgehaald.

Door regelmatig een controle met een vochtmeter te laten verrichten, kan waterlekkage in een vroeg stadium worden ontdekt.Vaak zijn de gevolgen dan minder rampzalig. Daarom zou een vochtmeting eigenlijk deel moeten uitmaken van elke onderhoudsbeurt. In de praktijk is dat echter nog niet het geval.

Bij aanschaf van een nieuwe camper is het verstandig om op de volgende zaken te letten;

vlekken en schimmels in kasten, bergruimten, rondom ramen, ramen en in hoeken, gerepareerde delen in de camper,
Opnieuw geplakte binnenwanden en vloerdelen.

Bij de BOVAG-vakman kun je terecht voor een vochtmeting van kampeerauto, of van de kampeerauto die je wilt overnemen. Je ontvangt een rapport waarop de meetresultaten staan van 33 controlepunten. De kosten zijn ? 41,65 en het kan veel ellende uitsparen!


Let op: Bij een volledige BOVAG onderhoudsbeurt wordt er slechts een beperkte vochtcontrole uitgevoerd.

Accessoires

Accessoires

Bij erma recreatie kunt u terecht voor het opbouwen van o.a. de volgende accessoires:

- Movers
- Bearlocks
- Levelsysteem
- Fietsenrekken
- Schotel & T.V Antennes
- Luifels
- Zonnepanelen
- Achteruitrij camera's
- Truma combi ketels
- Standkachels
- Dakkoffers
- Radio & navigatie apparatuur
- Cruise control
- Omvormers

Winterbanden

Zonder winterbanden ben je nergens.

Wat zijn winterbanden precies.
Winterbanden zijn banden van een speciaal rubber met een dieper en grover profiel die tijdens de winter meer griep op het wegdek hebben. Daardoor zijn ze geschikt voor gladde wegen met bijvoorbeeld sneeuw en ijzel. Dankzij hun profiel zorgen winterbanden ook tijdens regenachtige dagen voor meer grip op een nat wegdek.

Hoe herken je winterbanden:
Winterbanden zijn te herkennen aan de codering "M S", "M.S" of "M/S" en eventueel daarbij het sneeuwvloksysteem aan de zijkant van de band. In Europa met de letters M en S bij wet aangemerkt als winterbanden.

Wanneer zijn winterbanden aan te raden?:
Vanaf zeven graden of kouder doet een winterband zijn werk. In Nederland is dit gemiddeld zo?n vijf maanden per jaar; van november tot en met maart.


Wachttijden:
Afgelopen jaren meldden automobilisten zich bij de eerste sneeuwvlokken massaal aan bij de BOVAG autobedrijven voor een set winterbanden. Met wachttijden en ergenis tot gevolg. Verstandiger is het om eind oktober/begin november al een afspraak te plannen met het BOVAG autobedrijf voor de bandenwissel en zo nodig de winterbanden alvast te bestellen. Dan rij je als automobilist in ieder geval op de juiste banden op het juiste moment. Bijvoorbeeld ook als je van plan bent op wintervakantie te gaan met caravan of camper. Dit geldt dus voor de trekkende auto en camper, winterbanden op een caravan voegen echter weinig toe aan de veiligheid en grip.

Opmars:
Winterbanden zijn bezig aan een stevige opmars in Nederland. Steeds meer automobilisten beseffen dat winterbanden geen overbodige luxe zijn.

Minder ongevallen:
In landen als Duitsland bestaat, in tegenstelling tot Nederland, al heldere regelgeving omtrent het gebruik van winterbanden. Nadat de regel in 2006 in Duitsland werd ingevoerd, daalde het aantal ongevallen met gewonden in winterse omstandigheden drastisch: van 12.500 in 2005 naar 6000 in 2008. Een royale halvering dus.

bron: bovag nieuws.

home | Stalling | Reiniging | Onderhoud | Voorwaarden | Contact

Copyright (c) 2021 Ermacampers.nl